IBG Monforts PTFE coatings en componenten

Gesitueerd in Mönchen-Gladbach beschikt IBG Monforts over moderne faciliteiten voor de applicatie van hoogwaardige coatings in een zeer breed scala aan toepassingen binnen de chemische-, off-shore-, levensmiddelen- en farmaceutische industrie. Voor elke specifieke toepassing, is een zeer bedreven team van specialisten beschikbaar om een juiste oplossing te kunnen adviseren en te bepalen. IBG Monforts kent een klant- en oplossingsgerichte benaderingswijze waarbij in nauw overleg maatwerk wordt afgeleverd.

Toegepaste coatingmaterialen zoals Teflon (PTFE), Halar, Xylar, Xylan, Rilsan, Ilaflon en PFA worden toegepast als coating voor antikleef,  corrosiebescherming, glijweerstandsvermindering, bijzondere beschermingen, weerstand tegen lage of juist hoge temperaturen, enz.

Industrieën die bediend worden zijn o.a.:

- Offshore en verbindingsmiddelen       : PTFE, Xylan en Xylar voor anticorrosie en droge smering

- Automobiel- en apparatenindustrie    : Tefloncoatings voor anticorrosie en antikleef toepassingen

- Chemische- en meetindustrie               : Halar en RubyRed coatings voor zeer agressieve milieus

- Textiel- en verpakkingsindustrie         : Tefloncoatings voor antikleef toepassingen

- Voedingsmiddelenindustrie                 : Tefloncoatings voor het eenvoudig reinigen van productiemiddelen

- Ventilatoren en luchtbehandeling      : Teflon- en Halarcoatings ter voorkoming van onbalans door aangehecht vuil

en nog vele denkbare toepassingen.

IBG-Monforts Fluorkunststoffe is de partner voor maatwerkoplossingen in PTFE/PFA uitgevoerd. Hetzij kant-en-klare onderdelen, halffabrikaten of systemonderdelen die door de specifieke toepassing uit PTFE/PFA gemaakt moeten zijn. Toepassingsgebieden in de chemische- , farmaceutische-, drukinkten-, levensmiddelen-, dranken- en textielindustrie. Bijzondere pakkingen, asafdichtingen, glijstukken, lagers en ommantelingen zijn een kleine greep uit de mogelijke inzet.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op en wij zorgen voor een specifiek advies. Meer over IBG-Monforts: www.ibg-monforts.de